Haber

Meteoroloji’den birçok il için uyarı geldi! İşte yeni hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizde parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri , Doğu Anadolu. Zonguldak’ın kuzey ve batısı ile çevresinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 4 ila 6 derece artacağı, yurt genelinde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yağış alan yerlerde yağış sırasında kuzey ve kuzeydoğudan güney ve güneydoğu yönlerden hafif, orta ile orta kuvvette ve kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği iddia ediliyor.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

Gök gürültülü sağanak yağışların Ege’de İç Anadolu’nun kuzeybatısında, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya’nın batısı ve Bursa’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. sel, yağış sırasında sel, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgar gibi aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.

haberulas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu