Haber

Dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Cumhuriyet adına Türk bayrağını denizde dalgalandırdı

– Dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Cumhuriyet adına Türk bayrağını denizde dalgalandırdı

Denizde Türk bayrağını dalgalandıran Şahika’nın dalış gösterisini turistler ilgiyle takip etti.

ANTALYA – Dünya rekoru sahibi milli atlet Şahika Ercümen, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak dünyaca ünlü plajda gösteri dalışı gerçekleştirdi. Denize giren turistlerin ilgiyle izlediği dalış sırasında Ercümen, Türk bayrağını suda uzun süre dalgalandırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında bugün Konyaaltı Plajı’nda yüzme yarışları ve dünya rekoru sahibi milli atlet Şahika Ercümen’in gösteri dalışı gerçekleştirildi. İlk olarak kadınlar ve erkekler açık denizde yüzme yarışları düzenlendi. Dereceye girenlere ödülleri, yarışı başlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Şahika Ercümen tarafından verildi. Ödül töreninin hemen ardından milli atlet Ercümen, kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta gösteri dalışı gerçekleştirdi.

Türk bayrağını denizde dalgalandırdı

Dalış öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan Şahika Ercümen, yaklaşık 1 dakika süren gösteri dalışını tamamladı. Şahika, üzerinde Atatürk ve Türk bayrağının yazılı olduğu ‘Cumhuriyet’in 100’ü’ yazan tabloyu deniz dibinden kaldırdığında gösteriyi izleyenler uzun süre alkışladı. Gösteri, sahilde güneşlenen ve denizde yüzen turistler tarafından da ilgiyle takip edildi. Şahika, kendisine verilen Türk bayrağını suda uzun süre dalgalandırdı.

“Türk bayrağını dalgalandırarak temsil etmekten daha büyük bir gurur olamaz.”

Milli atlet Şahika Ercümen, Antalya’ya gelmeden önce, Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle uluslararası platformda erkeklerde ve kadınlarda 100 metreye atlayan ilk sporcu olduğunu, ardından 106 metreyle dünya rekorunu kırdığını belirtti. Bu yılki duygularının tarif edilemez olduğunu ifade eden Encümen, “Milli bir sporcu olarak Türk bayrağını uluslararası platformda dalgalandırarak temsil etmekten daha büyük bir gurur olamaz.”

“Şahika Ercümen Türk kadınının gücü ve başarısı”

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman gazileri ve şehitleri şükran ve özlemle andıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 100’üncü yıl kutlamalarının tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da coşkuyla devam ettiğini söyledi. Dalışından dolayı Şahika Ercümen’e teşekkür eden Böcek, “Şahika Ercümen Türk kadınının gücü ve başarısıdır. Kendisi 11 dünya rekoru olan bir kardeşimizdir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Türkçeye değer veren herkese de teşekkür ediyorum.” kadınlar.”

dinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu