Haber

HADO Sports Espark AVM’de Vatandaşlarla Buluştu

Sanal gerçeklik desteğiyle Türkiye’de adından söz ettiren HADO sporu, Espark AVM’de vatandaşlarla buluştu.

İlk olarak 2016 yılında Japonya’da ortaya çıkan HADO, 2019 yılından bu yana Türkiye’de aktif sporcular tarafından temsil ediliyor. Birçok ilde faaliyet gösteren HADO, 2016 yılında Espark Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan alanda 7’den 70’e misafirlerini ağırladı. Eskisehir. Espark AVM’de düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, HADO sporunu deneyerek hem mutlu olduklarını hem de keyifli vakit geçirdiklerini dile getirdi. Vatandaşlar da bu etkinliğe katılmanın çocuklara karne hediyesi gibi olduğunu söyledi. 18 Ocak’ta başlayan ve 21 Ocak saat 21.00’e kadar vatandaşları ağırlayacak olan HADO alanı da renkli görüntülere sahne oldu.

“HADO artırılmış gerçeklikle yeni bir spor dalıdır”

HADO sorumlularından Onur Can Şimşek, 7’den 70’e herkesin yapabileceği bir spor olduğunu ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, “HADO, artırılmış gerçeklikle yeni bir spor dalı. Yakartop oynuyorsunuz. Burada” dedi. Çocukken sokakta oynadığınız yakartopu sahada artırılmış gerçeklikle oynuyorsunuz.” Espark yönetimi de bunu insanlara tanıtmak ve halka deneyimlemek için burada bir etkinlik düzenledi. Çok olumlu tepkiler aldık. Bu yıl da Command Prompt firmasıyla iş birliği yaparak bir etkinlik daha düzenledik. Yine beklenen olumlu yanıtı aldılar, devam ediyoruz. Şu anda aktif. Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı için ilk başta pek çok kişi bilmiyor. Oynadıkça daha çok keyif alıyorlar ve tekrar oynamaya çalışıyorlar. Çünkü gençlere teknolojiyi hatırlatıyor. İlgilerini çekiyor ama aynı zamanda büyükleri de tarihlerine götürüyor. Aslında yakartop oynuyorlar. Yaşı Biraz daha olgun olanlar için, özellikle 40-50 yaş arası, çocukluğunda oynadığı yakartop oynuyor. Çocuklardan daha çok eğleniyorlar. Üçe üç oynanan bir spordur. Herkes istediği rakibe atabilir, karşınızdakine atmakta sorun yaşamazsınız. Cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Kadın ve erkek aynı ortamda bulunabilir. 7 yaşında bir çocukla 30 yaşında bir çocuk aynı anda oynayabilir. Rastgele bir sonu yok. 80 saniyelik setlerden oluşur. 3 setten 2’sini kazanan kazanır. Şu anda kafa karıştırıcı, çoğunlukla gençler ama ebeveynler gençlerden daha fazla ilgileniyor. Hadi deneyimleyelim ve neler olduğunu görelim mi? Aynı zamanda çocukların hem sporla hem de teknolojiyle iç içe olması nedeniyle yetişkinlerden biraz daha fazla ilgi var. Burada çocuklar karnelerini aldılar. Dün karneleri alınan çocuklar buraya geldiler ve onları elimizden geldiğince eğlendirmeye çalışıyoruz. 2 grup oluşturuyoruz, çocuklara maçlar, turnuvalar yaptırıyoruz. İkisi de karnelerini aldılar ve burada eğlenceli vakit geçirdiler. Bu şekilde keyif alıyorlar. Çoğu durumda yaş grupları 7 yaşından itibaren başlar. 40 yaşına kadar karışık şekilde oynuyorlar. Pazar akşamı saat 21.00’e kadar buradayız. “Etkinlik saat 12.00’de başlayıp akşam 21.00’de sona eriyor” dedi.

“Yeni nesile hitap eden bir spor ve oyun”

Sevinç Atay isimli vatandaş, oğluyla karne hediyesi için geziye çıktıklarını, tesadüfen HADO’ya rastlayıp HADO’yu denediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Çok güzel bir aktivite, çağın oyunu. Yani. Artırılmış gerçeklik vb. olarak kullandığımız, yeni nesile daha çok hitap eden güzel bir oyun. Ulaşılabilirliği oldukça yüksek.” “Çok güzel karşıladım. Yani karne hediyesi olarak ziyarete geldik. Hoş geldi, etkinliğimiz de çok güzeldi” dedi.

“Yorucu ama harika bir oyun”

Annesiyle karne ikramı için dışarı çıkan Eren Atay, “Heyecanlıydı. Biraz kolum ağrıdı. Yorucu bir maç ama heyecanı büyük bir maç.”

“Uygulamayı gördük, merak ettik ve oynadık”

Kızıyla birlikte geldiğini ve keyifli vakit geçirdiğini söyleyen Abdullah isimli vatandaş, “Bugün kızımla karne hediyesi almak için yürüyüşe çıktık. AVM’de vakit geçirmeye çalışıyoruz. Gördük” dedi. Uygulamayı merak ettik ve oynadık. Keyifliydi, eğlenceliydi” derken kızı ise “Ben de çok sevdim” dedi. “Sevdim, çok eğlenceli bir şey ama sadece kollarımızı hareket ettirmemiz gerekiyor. O kadar eğlenceli bir şey ki herkesin oynamayı seveceğini düşünüyorum. Çok heyecan verici ve çok güzeldi” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu