Haber

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Hamas Siyasi Ofisi Lideri İsmail Haniye’yi kabul ettiği görüşmede; Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanması, insani yardımların artırılması, rehinelerin serbest bırakılması ve kalıcı barış için iki devletli çözüm gibi konular görüşüldü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

BAKAN FİDAN HENİYYE’Yİ KABUL ETTİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi kabul etti.

Görüşmede Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanması, insani yardımların artırılması, rehinelerin serbest bırakılması ve kalıcı barış için iki devletli çözüm gibi konular ele alındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye

GAZZE’DE NELER OLUYOR?

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere yanıt vermek” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e kapsamlı bir saldırı başlattı. “

İsrail, 7 Ekim’deki baskınlarda 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 10 bin 800’ü çocuk, 7 bin 250’si kadın olmak üzere 24 bin 927 Filistinli öldürüldü, 62 bin 388 kişi de yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik baskınlarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 194’ü toprak işgali sürecinde olmak üzere 530 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmada 24 Kasım 2023’te 4 gün süre verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan “insani duraklama” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 369 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 29 Lübnanlı sivil ve 163 Hizbullah üyesi ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu