İş

Van Büyükşehir Belediyesi’nden işçilere yüzde 95 zam

Van Büyükşehir Belediyesi’nden çalışanlara yüzde 95 zam

VAN – Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İşçi Sendikası Van Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle çalışanlara ortalama yüzde 95 zam verildi.

Bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda heyet kararıyla Van Büyükşehir bünyesinde görev yapan MAVİKENT, BELVAN, VANSU ve ekip çalışanları için Hizmet İşçi Sendikası ile 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye. Sözleşme kapsamında memurlara uygulanan 6 aylık enflasyon farkının işçilere de uygulanmasına karar verildi. İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Balcı, sözleşmenin işçilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek, her iki tarafa da anlayış ve hoşgörülerinden dolayı teşekkür etti. Vali Balcı, “İşçi dostu bir vali olarak çalışanların emeğinin sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Bunu hem ahlakla hem de vefayla yapmalıyız. Çalışanlarımız şehrimize hizmet etmede ve kalkınmada canla başla çalışıyor,” dedi. İlimizin yeniden canlandırılması ve imar edilmesi. Kültürden kırsal hizmetlere, karla mücadeleden yol çalışmalarına kadar birçok projede çalışanlarımız yer alıyor. Bu zamana kadar çalışanlarımız fedakarca çalıştılar ve şehrimizde birçok projeye imza attılar. Keşke verebilseydik. çalışanlarımıza daha fazlasını veriyoruz. Ancak bildiğiniz gibi belediyenin bütçesi istikrarlı bir bütçe ve biz hem çalışanlarımıza hem de şehrimize hizmet etmek zorundayız. Ama tüm bunlara rağmen çalışanlarımıza yüzde 100 veriyoruz. Yüzde 95 oranında artış sağladık. Biz aslında devlet ve millet adına hakem olarak buradayız.Devletin ve milletin parasını işçilerimizi mağdur etmeden onlara veriyoruz.Çünkü çalışanlarımızın da aileleri,çocukları,öğrencileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları var.Çünkü eğer işçilerimiz mutlu, daha keyifli çalışacağız. Daha keyifli projeler üreteceğimize inanıyorum. “Genel sekreterimize, VASKİ Genel Müdürümüze, genel sekreter yardımcılarımıza, sendikacı arkadaşlarımıza ve bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, personel arkadaşlarımıza yeni maaşlarının hayır ve memnuniyet getirmesini temenni ediyorum” dedi. .

Hak-İş Hizmet-İş Şube Başkanı Fatih Akdeniz, “Sözleşmemizin tüm personelimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Biz işçiler, şehrimiz için dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de canla başla çalışacağız. Sayın Valimize iyi niyetinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediyesi adına Vali Ozan Balcı ve Hizmet-İş Sendikası adına Fatih Akdeniz toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İmza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Arpa, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, ilgili daire başkanları ve çalışanlar katıldı.

dikili-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu