Haber

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: “Asgari ücreti 3 ayda bir güncelleyeceğiz”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, iktidara gelmeleri halinde asgari ücreti 3 ayda bir güncelleyeceklerini, en düşük emekli maaşının da asgariden aşağı olmayacağını söyledi. fiyat.

TDP Genel Lideri Mustafa Sarıgül, partisinin 2. kuruluş yılı münasebetiyle basın açıklaması yaptı. İşsizliğin olmadığı bir Türkiye hayali kurduğunu söyleyen Sarıgül, “Bizim bir hayalimiz var. Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olmadığı, terörün olmadığı, adaletsizliğin, eşitsizliğin olmadığı bir Türkiye hayal ediyoruz. En iyi üniversitelere sahip olmak istiyoruz. Dünyada biz zenginin çocuğuyla fakirin çocuğu bire bir okula gitsin istiyoruz. Yeri bulan projelere ihtiyacımız var” dedi.

“5T Formülü”

Partisinin 5T formülüne değinen Sarıgül, “Hatırlarsınız, ‘yerli malı memleketin malıdır, herkes kullansın’ derdik. Yerli Malı Haftası yapardık. Koronavirüs çıktı ardından da Rusya-Ukrayna savaşı Yerli malının değeri anlaşıldı.Bu bölümde yerli ve milli olmamız lazım kendimize yetmemiz lazım.İhracatı artırmamız ithalatı azaltmamız lazım.Türkiye Değişim Partisi olarak bunu yapacağız. En çok dövizi elektriğe harcıyoruz.Güneş ve rüzgara yük bindireceğiz.Türkiye Değişim Partisi’nin 5T formülü tarım, turizm, teknoloji, dokuma ve ticarete değer vermek.

“Asgari fiyat üzerinden siyaset yapmayacağız”

İktidara geldiklerinde asgari ücreti 3 ayda bir güncelleyeceklerini belirten Sarıgül, “Açlık sınırının altına düşmemesi için asgari ücreti 3 ayda bir güncelleyeceğiz. taban fiyat Hiçbir memura yoksulluk sınırının altında maaş verilmeyecek Yetki ve kaynak sağlayacağız Devletin yapabileceği hizmetleri ve projeleri devlet yürütecek böylece kamuda istihdamı artıracağız. birlikte çalışacağız, hep birlikte üreteceğiz, hep birlikte kazanacağız. Taban fiyat üzerinden siyaset yapmayacağız, fındık üzerinden siyaset yapmayacağız. Fındık 4 dolar olacak. Ömür 4 dolar. Fındık devam edecek.” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu