Haber

TAKSİM’DE TERÖRE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü meydana gelen terör saldırısına tepki olarak Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde ‘İstiklal Bizim’ Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi. Galatasaray Meydanı’ndan hücumun olduğu noktaya gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar reaksiyonunu ortaya koydu. Beyoğlu Belediye Lideri Haydar Ali Yıldız, “Birlikte olduğumuzu ve hiç kimsenin bu birlik ve beraberliği bozamayacağını buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Terörün dini, mezhebi, ırkı, cinsiyeti yok. Nereden, kimden gelirse gelsin terörü hep birlikte lanetlemek üzere buradayız” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, İstiklal Caddesinde 13 Kasım Pazar günü meydana gelen terör saldırısına reaksiyon olarak ‘İstiklal Bizim’ Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenledi. Galatasaray Meydanı’ndan atağın gerçekleştiği noktaya gerçekleştirilen yürüyüşte 40 farklı ülkenin başkonsolosları, dini cemaat başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar teröre karşı yansısını ortaya koydu. Konsolosluklar ve dini cemaat başkanları terörü kınayarak birlik iletisi verdi.

“TERÖRÜN DİNİ, MEZHEBİ, IRKI VE CİNSİYETİ YOK”

Saldırının gerçekleştiği yerde açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Lideri Haydar Ali Yıldız, “Acı günler yaşıyoruz. Acımızı paylaşan bütün dini cemaatlerin başkanlarına teşekkür ediyoruz. Burada baş konsolosluklarımız var, taziyelerini sunmak üzere olay yerinde bulunuyoruz. Birlikte olduğumuzu ve hiç kimsenin bu birlik ve beraberliği bozamayacağını buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Terörün dini, mezhebi, ırkı, cinsiyeti yok. Nereden, kimden gelirse gelsin terörü daima birlikte lanetlemek üzere buradayız. Dileriz bu son olur ve bir daha bu topraklarda ve dünyanın hiçbir yerinde terör hareketlerine şahit olmayız. Bu duruş terör aksiyonlarına ve teröristlere karşı, her türlü terör örgütüne karşı bir duruştur. İstiklal caddesindeyiz bu caddenin ismi şahsen Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından istiklal mücadelemizin ismini taşıdığı için bu isme biz ayrı bir önem veriyoruz. Yapılan saldırı istiklalimize, birliğimize ve beraberliğimizedir, kalleşçedir ve şiddetle kınıyor, lanetliyoruz” dedi.

“HİÇBİR ANNE HİÇBİR ÇOCUK YETİM KALMASIN”

Yıldız’ın akabinde kelam alan Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, “Bu hoş yavrulara bakıyorum güya bizlere neden diye soruyor. Ben söz bulamıyorum. Küçükken merhum babam ve annemle bu caddede gezerken sevinç doluydu. Ancak maalesef bu çok feci olay bizi çok üzdü. Tanrı’ya duam ve temennim bir daha böyle bir terörün olmaması. Hiçbir anne hiçbir çocuk yetim kalmasın. Bu çocuklar bizlere cennetten dua edecek. O saf kalpli kızlar, çocuklar Tanrıya diyecek; ‘Tanrım artık bu dünyaya barış, birlik ve hoşluk dilerim. İnşallah bu da son olur bütün dünyada, bu terör olayları son bulur” diye konuştu.

“CENAB-I HAK BİRLİĞİMİZE VE DİRLİĞİMİZE GÖZ DİKENLERE FIRSAT VERMESİN”

Beyoğlu ilçe müftüsü Mehmet İzci ise “Birkaç gün evvel menfur bir olayla ömürlerini yitiren kardeşlerimize Cenab-ı haktan rahmet diliyorum. Şu anda hastanede olan, hastaneden çıkmış kardeşlerimize de şifalar diliyorum. Bundan sonraki hayatlarında da Cenab-ı Hak makus gün göstermesin diliyorum. Liderimizin da söylediği üzere terörün dini yok. Diyanet işleri başkanlığımız hem hutbeler de hem de vaazlarında bunu tekraren vurguluyor. Zira Kuran-ı Kerim’de de Cenab-ı hak ‘Bir insanın canına kasteden bütün insanlığın canına kastetmiştir. Bir insanı yaşatmakta bütün insanlığı yaşatmak gibidir’ buyuruyor. O yüzden diğer vatan da yok diğer ülke yok. Ben terörü kınıyorum, lanetliyorum. Bütün halkımızı buradan birlik ve beraberlik olmaya davet ediyorum. Cenab-ı hak birliğimize ve dirliğimize göz dikenlere fırsat vermesin” dedi.

DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Türkiye Ermeni Patriği Şnork Donikyan ise “Bu hücum birçok insanın ölmesine ve yaralanmasına sebep olmuş, maddi hasar meydana gelmiş ve infial yaratmıştır. Şahsım ve toplumum ismine, bu ataktan etkilenen herkes ile dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyor, şehit olan vatandaşların ailelerin baş sıhhati diliyor, onların ruhları ve yaralı olanların bir an evvel uygunlaşması için dua ediyoruz. Herkesin barış, huzur ve inançlı bir hayat sürdürebilmesi için, Allah’tan Türkiye’ye, Ortadoğu’ya ve tüm dünyaya huzur ve barış ihsan etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

“BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZU BELİRTİYORUM”

Arnavutluk Cumhuriyeti Başkonsolosu Blerta Kadzadej, “Bu hain hücuma nitekim çok üzüldüm. Kendim ve ülkem ismine hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Birlik ve dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu