Haber

Metin Öztürk: Rakibimiz sahada kazanamayınca farklı yaklaşıyor

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Metin Öztürk, F.Bahçe ile aralarında yaşanan kırmızı kart polemiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Galatasaray’ın Aroma firmasıyla imzaladığı sponsorluk anlaşmasının töreninde konuşan Öztürk, F.Bahçe maçının hakemini eleştirdi.

‘ICARDI GÜREŞÇİ DEĞİLDİ’

Öztürk, dün oynanan ve 2-2 berabere biten F.Bahçe-Alanyaspor maçında hakem kararlarına ilişkin “Algı operasyonu yapılıyor” dedi:

“Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı. Rakibimiz sahada kazanamayınca farklı yaklaşıyorlar ve algı operasyonu yapıyorlar. Şampiyonluk emeklilik ikramiyesi değil. 20 kadro var. Alanyaspor teknik direktörü de herkesin endişeli olduğunu söyledi. hayatları hakkında. Bazen iyi oynarken bile kaybedebilirsiniz. Her meslekte işini iyi yapanlar Bir de kötü şeyler yapanlar vardır. Farkındaysanız biz hakem demiyoruz, hakem diyoruz. Dün vardı. net olarak verilmeyen 2 kırmızı kart ve çok farklı bir penaltıydı.Bildiğiniz gibi futbolcumuz İcardi güreşçi değil.O maçta F.Bahçeli bir futbolcuyla güreş maçına katılmıştı.O günkü hakem şöyle düşündü: Bu güreş doğruydu.”Oyuncumuzdan 4-5 hafta uzak kaldık. Dün biz oynarken rüzgar muhtemelen biraz sert estiği için penaltı kararı verildi. Şampiyonluk yarışında rakibimizin 1 puanda kalması ona umut verdi.”

‘ADIM ADIM İLERLİYORUZ’

Metin Öztürk, ligde liderliğe yükselişleriyle ilgili şunları söyledi: “Bugün keyifli bir gün ama unutmamalıyız ki daha 13 maçımız var. 13 maç 39 puan demek. Ne olacağını asla bilemezsiniz. Tüm rakiplerimize saygılı olalım. Şampiyonada yarıştığımız rakip değil, 20 takımlı bir ligde 5. sırada yer alıyor.” Takım Avrupa’ya gidecek. Bu 5 koltuk için 8-9 takım mücadele ediyor. 4 takım küme düşecek, 7-8 tanesinde aynı sıkıntı yaşanıyor. O yüzden herkes 3 puanın değil yarım puanın peşinde, o kadar değerli. Kendi kulvarımızda kendi rakiplerimize bakarken, “Her birine aynı heyecanla bakıyoruz, aynı hedefe doğru gidiyoruz. Dün akşam mutluyduk, bitti. Sparta Prag maçı var, ilerliyoruz.” adım adım.” değerlendirmesini yaptı.

‘Sorumlu, KARARI VERENLERE AİTTİR’

Öztürk, 26. hafta MKE Ankaragücü ile Eryaman Stadı arasında oynanan maçta saha konumunun sporcu sağlığı açısından önemine değindi. Eryaman Stadı’nın son görüntüsünün futbol oynamaya uygun olmadığına dikkat çeken Öztürk, şöyle konuştu:

“Bu bizim meselemiz değil, federasyonun meselesi. İstanbulspor maçını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadık. Oyuncularımız yeşildi. Sporcuların sağlığı çok önemli. Galatasaraylı futbolcular, Ankaragücü futbolcuları önemli. Diğerleri Yarın oraya geleceğiz önemli. Saha oynanabilirse oynarız, her yere gideriz. Buna Türkiye Futbol Federasyonu karar verecek. Bir maçta ‘Burada oynansın, burada oynansın’ diye yola çıktık. “Bizim herhangi bir talebimiz olamaz. Hangi sahada oynarsak oynayalım, sahanın sportmenliğe uygun olması çok önemli. İki hafta önce saha tam bir felaketti. Orada oynarsak ve gruplarda bir sakatlık olursa suç o kararı verenlerdedir.” Öztürk son olarak Kemerburgaz Tesisleri’ne kendi zamanlarında taşınacaklarını da belirtti.

Sarı-kırmızılı teknik direktör İsmail Sarıkaya da stadın zemini hakkında şunları söyledi: “Sahanın tüm bilgileri standartlara uygun, aksi halde UEFA maçlarını oynayamayız. Sahanın bakımı İngiliz firması tarafından yapılıyor. Sahada herhangi bir sorun yok. Manchester maçında neredeyse 24 saat boyunca yağan yağmura rağmen o sahada oynadık.” “Oynadık. İngilizler bile şaşırdı. Sahamızın tüm şartları standartlara uygun.” açıklamayı yaptı.

(SPOR HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu