Haber

İstinat duvarı çöken binanın otoparkında göçük

İstinat duvarı çöken binanın otoparkında göçük

ANKARA’nın Mamak ilçesinde, yanındaki inşaat çalışmaları sırasında istinat duvarı kısmen çöken Gül Hatun Apartmanı’nın otoparkında yaklaşık 6 metrekare göçük meydana geldi.

Fahri Korutürk Mahallesi 874 Sokak’ta bulunan 6 katlı Gül Hatun Apartmanı’nın istinat duvarı, yanındaki inşaat çalışmaları nedeniyle 11 gün önce çöktü. İnşaat çalışmaları devam ederken bu kez de apartmanın otoparkı çöktü. Otoparkta yaklaşık 6 metrekarelik göçük oluştu. Sabah binadan çıktıklarında göçüklüğü gören apartman sakinleri, inşaat yetkililerine tepki gösterdi. İhbar üzerine bölgede inceleme yapan Mamak Belediyesi ekipleri, binadan tahliyeyi gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Gül Hatun Apartmanı sakinlerinden Emre Acar (38), belediye çalışanlarının daha önceki incelemede binada herhangi bir risk olmadığını söylediğini belirterek, “Yan binanın garajı zaten çökmüştü, şimdi bizimki çöktü. Ne zaman yapılacak? Binalar yıkıldıktan sonra buna müdahale edilecek mi Toprak akmasın diye üzerini brandayla örtmüş ama yukarıdan gelen sular da yeri etkileyebilir Su buradan oraya gidiyor Aynı şekilde orası da çökmeye başlayacak” dedi. “Bizimle ilgili bir sorun yok.”

İnşaat müteahhidi Şenol Koçak (45) ise tüm önlemleri aldıklarını ve binalarda herhangi bir tehlike bulunmadığını belirterek, “Bugün beton dökülecek. perde betonu. Buradaki çökme, yukarıdaki binaların temellerinin tamamen çöküp su almamasından kaynaklanıyor. “Çatıdan gelen su, otoparkta biriken su havaya uçurdu, hiçbir şey yok. bizim için sorun Burada yapılacakları belediye ile istişare ederek tasarladık ve bu projeye göre çalışıyoruz. 3 metre yüksekliğinde perde attık, 70 santimetre yüksekliğinde radya atıyoruz” dedi.

Görüntü dökümü:

– İnşaat alanı

– göçük

– Vatandaşlarla röportajlar

– Genel ve detay

Haber-Kamera: Oğuzhan SARI-Mehmet Serkan ŞAFAK/ANKARA,

hasanbeyliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu