Haber

Erdoğan’dan Urfa’da aday olmak istemeyen Bozdağ’a: Ben öyle gördüm Bekir

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen “Torba Kanun” ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına 15 bin TL’ye kadar zam yapılmasının talep edilmesi hakim ve savcıların tepkisini çekti. yargıda.

İddiaya göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a “Şimdi Yargıtay ve Danıştay’da zam yapıyoruz. Tepki’ dedi. Bozdağ’ın Erdoğan ile görüşmesinde Urfa’da milletvekili adayı olarak seçimlere girmek istemediğini belirttiği belirtilirken, Erdoğan’ın “Uygun gördüm. Bekir”

Halk TV’de Seyhan Avşar’ın haberine göre;Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile aynı statüde bulunan birinci sınıf hakim ve savcılar düzenlemeden çıkarılırken, Yargıda Birlik Derneği’nde binin üzerinde hakim ve savcının istifa ettiği ortaya çıktı. (YBD) yargıdaki karışıklığın ardından.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve yardımcıları Erdoğan’la görüşmeye gelerek bu düzenlemeye karşı olduklarını belirtti. Bakan Bozdağ söz alarak şunları söyledi:

“Şimdi Yargıtay ve Danıştay’ı gündeme getiriyoruz. Ancak daha alt seviyeye yapılmadığı takdirde bu durum tepki çekecektir. Birinci derece sistemin yükünü taşır. Bu düzenleme ile maaş rejimi sistemi bozulacak ki bu da sıkıntı yaratacak. Lütfen bu düzenlemeyi onaylamayın, bu bir sorun olacaktır. Şimdi herkes beni suçlayacak. En kötü bakan olarak anılmak istemiyorum.”

Erdoğan ise Bozdağ’ın bu sözlerine, “Yargıtay ve Danıştay’ı Anayasa Mahkemesi seviyesine çıkarmak için bu düzenlemeyi yaptık. Şimdi zamanı değil. Ayrıca Meclis kapanıyor. Teknik çalışmalara ihtiyaç var” yanıtını verdi.

‘BEKİR SENİ URFA’DAN ADAY OLDUM’

Bu konuşmanın sonunda Bekir Bozdağ’a dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bekir, ben seni Urfa’dan aday gösterdim” dedi. Bozdağ ise memleketinden seçime girmek istediğini belirtti. Ancak Erdoğan, “Uygun gördüm Bekir” diyerek konuşmasını noktaladı. (KAYNAK)

haberhavza.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu