İş

Erdoğan yolda! Türkiye’ye ‘trilyon dolarlık’ ilgi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Konseyi için 17-21 Eylül tarihleri ​​arasında ABD’de olacak.

19 Eylül sabahı yedinci sırada Genel Kurul’a hitap etmesi bekleniyor. “Dünya Beşten Büyüktür”Ve “Daha Adil Bir Dünya Mümkün”Sözleriyle hakem başkanı olan Lider Erdoğan’ın Ukrayna’daki savaş, tahıl koridoru anlaşması, terörle mücadele ve iklim değişikliği gibi konulara dikkat çekmesi bekleniyor.

DÜNYANIN GELECEĞİNE İLİŞKİN DEĞERLİ MESAJLAR

Paris İklim Anlaşması’na “2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma”Hedeflerine en önemli katkıyı sağlayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, BM liderlerine dünyanın geleceği için iş birliğinin önemini vurgulayacak.

3’ü BM’den olmak üzere birçok ödül alan etkinlik, Önder Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülüyor. “Sıfır atık”Projeyi tanıtan bir program da planlanıyor.

Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasına dönmesi için diplomatik çabaları devam eden Erdoğan’ın, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelerek konuyu görüşeceği bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden’ın da 19 Eylül’de BM Genel Kurulu’nda ikinci sırada tekrar konuşma yapması bekleniyor.

MITOTAKIS VE LİDER ERDOĞAN BULUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini Genel Kurul’da ikili görüşmelerle sürdürecek. Washington’daki kaynaklar, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile geçtiğimiz günlerde Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde adım atmaya kararlı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ikili görüşme gerçekleştirileceğini doğruladı.

16 ay boyunca birbirlerini görmeyen ikili, en son 12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelmişti. Son olarak Miçotakis, Yunanistan’daki sel nedeniyle Erdoğan’la görüşmesinin birkaç gün ertelenmesini istedi.

Öte yandan diplomatik kaynaklar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de görüşmenin planlandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde önemli bir detay daha var. Erdoğan’ın, Türkiye-ABD İş Konseyi’nin düzenlediği 13. Türkiye Yatırım Konferansı’nda yatırımcılarla bir araya gelmesi bekleniyor.

40 KİŞİLİK MASAYA TRİLYON DOLARLIK YATIRIM

Sabah’tan Dilek Güngör’ün haberine göre; Erdoğan, konferansta 20 Eylül’de Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla bir araya gelecek. ‘yuvarlak masa’da bir araya gelecek.

Trilyon dolarlık şirketler de 40 kişilik masada hazır bulunacak. General James Jones, Obama’nın ulusal güvenlik danışmanı Jones Group’un lideri, ABD Ticaret Odası CEO’su Thomas Donohue, Hillwood Başkanı H. Ross Perot Jr., Citi Başkanı John Dugan, Goldman Sachs CFO’su Denis Coleman, Boeing Başkan Yardımcısı Stanley A. Deal, Nasdaq Lider Yardımcısı Karen Snow, Platinum Petroleum Uluslararası Lideri Amer Rustom, Kraft Heinz Başkan Yardımcısı Rafael Oliveira, Hellman & Friedman ortağı Allen Thorpe, Caterpillar CEO’su James Umpleby, Hilton CFO’su Kevin Jacobs, Coca Cola Başkan Yardımcısı Michael Goltzman, Annhuser -Busch InBev CEO’su Michel Doukeris , Amerisource Bergen Lideri Steven Collis, Hadid Design& Entertainment Group kurucusu Mohamed Hadid, Ralph Lauren CPO Halide Alagöz, Amazon Başkan Yardımcısı Susan Pointer, Ford Company CTO’su Stuart Rowly, Marriott Uluslararası Lideri David Marriott, Pladis CEO’su Salman Amin, Pratt&Whitney Başkanı Rick Deurloo, META küresel iş grubu başkanı Nicola Mendelsohn da katılımcılar arasında yer alıyor.

TÜRKİYE’DEN DEĞERLİ İSİMLER KATILACAK

Masadaki Türk işadamları arasında Murat Özyeğin (Fiba Holding), Ahmet Bolat (THY), Bülent Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding), Hanzade Doğan (Hepsiburada), Hasan Çolakoğlu (Çolakoğlu Metalurji), Ahmet Çalık (Çalık Holding), Ali Kibar da vardı. (Kibar Holding). , Ahmet Kocabıyık (Borusan Holding), Levent Çakıroğlu (Koç Holding), Cenk Alper (Sabancı Holding). Erdoğan’ın ziyaretine DEİK Başkanı Nail Olpak, TAİK Lideri Mehmet Ali Yalçındağ ve 6 bakan eşlik etti…

ABD’de yaşayan kalp cerrahı Dr. Konferansa Mehmet Öz’ün de katılması bekleniyor. 3 saat sürecek yuvarlak masa toplantısında Türkiye’ye ilgi duyan ve yatırım yapmak isteyen iş dünyası, Erdoğan ile birebir görüşme fırsatı bulacak.

ELON MUSK İLE GÖRÜŞME YAPILACAK

Sabah’ta yer alan habere göre Erdoğan, New York’ta ünlü iş adamı Elon Musk ile de görüşecek.

Türkiye-ABD ilişkilerindeki olumlu gelişme ve yatırım iştahındaki yenilenen ilgi, yuvarlak masaya olan ilgiyle birlikte ortaya çıktı.

ŞİMŞEK YATIRIMCILARLA DA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yuvarlak masa’ toplantısının yanı sıra Goldman Sachs ve TAİK tarafından düzenlenen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla yatırımcı toplantısı da gerçekleştirilecek. 19 Eylül’deki roadshow’a da ilgi yoğun. 100 kişilik salona şu ana kadar 185 kişi kayıt yaptırdı.

NEW YORK SEFERBERLİĞİ SÜRPRİZLER GETİREBİLİR

Sabah yazarı Dilek Güngör, Erdoğan’ın ABD ziyaretine ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ‘yuvarlak masa’sının yanı sıra, Goldman Sachs ve TAİK tarafından düzenlenen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla yatırımcı toplantısı da yapılacak. 19 Eylül’deki roadshow’a da ilgi büyük. Salon 100 kişiliktir. Şu ana kadar 185 kişi kayıt yaptırdı…

New York seyahatinizden büyük yatırım kararlarıyla döndüğünüzü görebilirsiniz…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu