Ekonomi

Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması Denizli’de Tamamlandı

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde inşa edilen Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması’nın tamamlanmasıyla 6 bin 600 dekar tarım arazisinin modern sulamaya açılmasıyla ülke ekonomisine yıllık 42 milyon 240 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, toplulaştırma çalışmaları ile tarım arazilerinden en iyi şekilde yararlanılması, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırılması, yerleşim yerleri ve tarım alanlarının su baskınlarına karşı korunması için var gücüyle çalışıyor. risklerinin yanı sıra sürdürülebilir su yönetimi yaklaşımıyla suyun her damlasını da koruyor. . Denizli ili ve ilçelerinde son dönemde yürütülen sulama projeleri tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Bu çalışmalar kapsamında Denizli’nin Bozkurt ilçesine bağlı İnceler Mahallesi’nde Emirçay İnceler Göleti ve Sulaması inşaatı projesi çalışmaları büyük bir titizlikle yürütülüyor. 3 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak gölet, sulama borularının montaj çalışmalarının tamamlanmasıyla 6 bin 600 dekar tarım arazisinin modern borulu sulama sistemiyle sulanmasını sağlayacak. Üretim faktörlerinin en iyi şekilde kullanılarak tarımsal üretimde verimliliğin artırılması planlanan projeyle, dönüm başına gelirin 6 bin 400 TL artırılması ve ülke ekonomisine yıllık 42 milyon 240 bin TL katkı sağlanması amaçlanıyor. – DENİZLİ

camlihemsinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu