Haber

Düzce’de 21 artçı meydana geldi… Eğitime 1 gün ara verildi

DÜZCE (İGFA) – AFAD’dan yapılan açıklamaya nazaran, zelzele sonrası, an prestijiyle olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alındığı kaydedilirken, güç kesintileriyle ilgili de açıklamada bulundu.

Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki sarsıntının akabinde saat 05.04 itibariyle 18 artçı zelzele meydana geldiğini kaydetti.

Bölgede denetim maksatlı güç kesintilerinin uygulandığını kaydederken, “Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” denildi.

Bu ortada Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD grupları bölgeye sevk edildiği bildirildi.

BAKAN SOYLU: PANİK İLE ATLAMA DIŞINDA 112’YE ŞİMDİ BİLGİ ULAŞMADI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Düzce Valiliği, AFAD ve 112 takımlarına ulaşan can kaybı bilgisi bulunmadığı ve takımların saha taramasının devam ettiğini duyurdu.

Vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Bakan Soylu, “İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112’ye henüz bilgi ulaşmamıştır. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir” tabirlerine yer verdi.

Bakan Soylu, can kaybının olmadığı sarsıntıyla ilgili panikle birlikte atlamalardan ötürü yaralanmaların meydana geldiği, kimi noktalarda bir kaç ahırın yıkıldığı bilgisinin kendisine ulaştığını kaydetti.

VALİ ATAY: DÜZCE’DE EĞİTİME 1 GÜN ÖNLEM MAKSATLI ARA!

Düzce Valisi Cevdet Atay da, yaşanan sarsıntı münasebetiyle önlem emelli Düzce genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim öğretime orta verildiğini duyurdu. Vali Atay, AFAD ve 112 takımlarına şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisi bulunmadığını belirterek, “Hepimize çok geçmiş olsun. Ekiplerimiz saha çalışmalarına devam etmektedir” sözlerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, saat 04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki sarsıntıda son durumu paylaştı.

Bakan Koca, “Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun” sözlerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu