Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Özbekistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılmak üzere Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gidiyor. Zirvede ekonomik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adımların yanı sıra İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin’e insani yardım ulaştırılması da tartışılacak.

2 GÜN SÜRECEK

Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantılarının 16’ncısı Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilecek. 2 gün sürecek zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Erdoğan, heyetler arası görüşmelerin yanı sıra cumhurbaşkanlarıyla da görüşecek.

TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNÜNDE ADIMLAR ATILACAK

Zirvede üye ülkeler arasında ticari, ekonomik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adımlar atılacak. Bölgesel ticareti geliştirecek araçlar da masanın konuları arasında yer alacak. Üye ülkeler arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için atılacak adımlar belirlenecek.

FİLİSTİN’DEKİ KATLİAM DA KONUŞULACAK

Zirvede bölgesel konular da ele alınacak. Ulaşım altyapısını geliştirmeye ve Modern İpek Yolu’nu canlandırmaya yönelik işbirliklerine değer verilecek. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Hazar Doğu-Batı Merkezi Koridoru Girişimi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattındaki son gelişmeler ele alınacak. Zirvede İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin’e insani yardımın bir an önce ulaştırılması da ele alınacak.

akcakoca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu