Ekonomi

Çin, otobanlarda yeni elektrikli araç şarj altyapısını genişletiyor

Çin’in yeni güçlü otomobiller için otoyollardaki şarj tesislerinin sayısını artırmaya devam edeceği açıklandı. Elektrikli araçlar için en fazla şarj istasyonuna sahip ülkede haziran sonunun prestijiyle 6,6 milyon adet şarj kolonu bulunuyor.

Ancak Çin, hızla artan talebi karşılamak için otoyollarındaki şarj altyapısını güçlendirmeye çalışıyor. Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Daire Başkan Yardımcısı guo Shengülkenin 2014 yılından bu yana otoyollardaki şarj tesislerini artırmaya devam ettiğini açıkladı. Guo, bu açıklamayı ülkenin 20 milyonuncu elektrikli aracının teslimi münasebetiyle basına yaptığı açıklamada yaptı.

Haziran ayının prestijiyle Çin, 18.590 şarj istasyonunu daha devreye aldı. Bunlardan 5.931’i mevcut 6.628 karayolu hizmet alanında olup, 29.000 binek aracı şarj etmeye yetmektedir. Ayrıca şarj tesisleri için 27.000 araçlık park yeri tahsis edilmiştir. Guo, tüm bunların, otoyollardaki hizmet alanlarının yüzde 90’a varan oranda şarj tesisleriyle donatıldığı anlamına geldiğini belirtti.

Haziran ayının prestijiyle Çin, 6,6 milyon şarj noktasıyla dünyanın en kapsamlı şarj altyapısına sahip ülkesi konumunda. Bu rakam yıllık bazda yüzde 69,8’lik bir artışa karşılık geliyor. Ayrıca 2023 yılının ilk yarısında hizmete giren yeni şarj noktası sayısı ise 1,44 milyon.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu