Haber

Büyükşehir okçularından oluşan milli takım dünya üçüncüsü oldu.

Çin’in Şangay kentinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası rövanş maçında Muğla Büyükşehir Belediyesi okçuları Hazal Burun ve Emircan Haney’in de yer aldığı Türk Milli Takımı dünya üçüncüsü oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi okçuları Hazal Burun ve Emircan Haney’in de ortada yer aldığı milli okçuluk grubu, Çin’de dünya üçüncüsü oldu. Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası rövanş maçında Türkiye hem erkekler hem de bayanlar roller bow grup maçlarında bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu. Şanghay’da devam eden mücadelede Emircan Haney, Batuhan Akçaoğlu ve Yakup Yıldız’dan oluşan Erkekler Roller Bow Milli Takımı, İsveç’i son 16’da, Fransa’yı çeyrek finalde mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Hollanda’ya mağlup olan milliler, üçüncülük maçında İran ile karşı karşıya geldi. İran’ı 233-224 mağlup eden milli takım bronz madalyanın sahibi oldu.

Hazal Burun, İpek Tomruk ve Irmak Yüksel’den oluşan Kadın Roller Bow Milli Takımı, son 16’da Endonezya’yı, çeyrek finalde Hindistan’ı mağlup etti. Yarı finalde Meksika’ya mağlup olan ay-yıldızlı ekip, bronz madalya mücadelesinde İngiltere’yi 231-230 geride bırakarak üçüncü oldu.

“Başkan Gürün sporcuları tebrik etti”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sosyal medya hesabından Çin’de dünya üçüncüsü olan sporcuları tebrik etti. Başkan Gürün’ün paylaşımında, “Çin’in Şangay kentinde düzenlenen Dünya Kupası 2. Ayak yarışlarında Milli Takımımızda yer alan Büyükşehir Belediyesi sporcularımız Hazal Burun ve Emircan Haney’in de yer aldığı erkek ve kadın takımlarımız birinci oldu. Dünya 3.’sü. Başarılar evlatlarım. Bugünlere gelmeleri çok güzel. Antrenörümüz Dr. Ejder Sözen’i katkılarından dolayı tebrik ediyor, milli sporcularımıza başarılar diliyorum.” – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu