Haber

Bakan Çavuşoğlu’ndan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan-Esad görüşmesi neden başarısız olmadı?” soruyu cevapla

Hafta sonu CNN Türk’e Hakan Çelik’in konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendiriyor.

“ÇALIŞMALAR BİTMELİ”

Çavuşoğlu’na Suriye rejimi ile devam eden temaslar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad’ın neden görüşmediği soruldu. Bakan, “Gecikme yok. Yol haritası üzerinde anlaşmaya varıldı. Çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi. Önümüzdeki dönemde terörle mücadelede hangi adımlar atılacak, siyasi süreç nasıl işleyecek, neler olacak?” Atılacak adımlar arkadaşlarla görüşülecek.Sanırım bir kez daha çıkacağız.Geleceğiz.Cumhurbaşkanları daha sonra görüşebilir.O yüzden cumhurbaşkanları toplantısına hazırlanmamız gerekiyor.Suriye’nin bazı talepleri var, Türkiye’nin çekilmesi gibi. Gözümüz Suriye topraklarında değil ama Suriye’den bize gelen önemli bir tehdit var, bunun bir yol haritası çıkarılması gerekiyor.” söz konusu.

“Siyasette dargınlık olmaz” DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haftalar önce gazeteciler “Beşar Esad ile görüşecek misiniz?” sorusunu yanıtladı ve “Esad ile görüşme olabilir, siyasette bir dargınlık olmaz. Nihayetinde uygun koşullarda adım atacağız” dedi.

haberputurge.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu