Haber

Azerbaycan Dışişleri Bakanı: Ermenistan’dan yapıcı bir yaklaşım bekliyoruz

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, barış anlaşması müzakerelerinin hızla sonuçlandırılması için Ermenistan’dan yapıcı bir yaklaşım beklediklerini söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Bayramov’un Tahran’da düzenlenen Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu (3+3) toplantısına katılarak konuşma yaptığı bildirildi.

Açıklamaya göre Bayramov, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye tarafından yürütülen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi, Rusya, Azerbaycan ve İran’ın katılımıyla hayata geçirilen Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru ve Azerbaycan-İran-Türkiye üçlüsünün hayata geçirildiğini söyledi. İşbirliği platformu herkesin yararınadır. Öyle olduğunu kaydetti.

Bayramov, bu proje ve platformların olumlu etkisinin bölge ülkeleriyle sınırlı olmadığını, daha geniş bir coğrafyayı kapsadığını belirtti.

Bunun Azerbaycan topraklarının işgaline son verilmesi, ülkenin egemenliğinin yeniden tesis edilmesi ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki bağların normalleştirilmesi için yeni bir sayfa açtığına işaret eden Bayramov, barış anlaşmasının hızla sonuçlandırılması için Ermenistan’dan olumlu adımlar ve yapıcı bir yaklaşım beklediklerini ifade etti. müzakereler.

Bayramov, bölgenin normalleşme fırsatının kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

Bayramov Reisi ile görüştü

Bayramov, Tahran’daki temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüştü.

İran ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler ile Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşme sürecinin ele alındığı görüşmede Bayramov, Azerbaycan’ın bölgede istikrar ve sürdürülebilir barışı sağlama konusunda kararlı olduğunu belirtti.

aziziyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu